Week 8

Iets later dan verwacht, maar hier is hij dan.... onze blog over de week voor de vakantie.

Op maandag gingen we in de namiddag aan de slag in het bos. We werken in project rond ridders en kastelen en vroegen ons af of de dieren in het bos ook een kasteel konden gebruiken. Stel je voor dat er "riddermieren" bestaan die op wormen ten aanval gaan!? Wij gingen aan de slag met alles wat we in het bos konden vinden. Sommigen onder ons maakten cement door water en aarde te mengen. Anderen groeven een put en zochten naar een soort klei in de grond. We lieten ons van onze meest creatieve kant zien.







Op dinsdag kregen we voor het eerst ons rapport te zien. We kregen de tijd om het in te kijken en mochten daarna op leerlingcontact. Hetzelfde als een oudercontact, maar dan een beetje anders ;) Daarna was het al snel tijd voor het verjaardagsforum. alle jarigen van de maand oktober werden dan gevierd. Er was weer heel wat lekkers aanwezig. Dikke proficiat aan alle jarigen en een welgemeende dankjewel voor alle lekkernijen!




Op donderdag was het dan zo ver, het bezoek aan het Gravensteen. We gingen er vol verwachtingen naartoe. We vielen van de ene verbazing in de andere. Gids Marleen kon zo goed vertellen! We werden volledig meegesleurd in de tijd van de ridders. Het was magnifique!






We sloten onze week af met een turnles waarbij de eerste en derde graad alles samen deden. Elke had een doorschuifsysteem opgesteld en we gingen in gemengde groepjes aan de slag. Een leuke afsluiter voor de week.






En toen was het zo ver. De bel ging, we zagen de nieuwe schooldans en toen begon de vakantie officieel.
Hier kan je de foto's van deze week bekijken.
Geniet allemaal met volle teugen van de vakantie :)

Tot snel!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken