Week 5

Opnieuw een drukke week achter de rug.

Op maandag- en dinsdagnamiddag hebben we enorm veel geoefend voor ons Bloei!-concert. Elke dag kregen we een beetje meer zenuwen, ondanks het feit dat we zo goed bezig waren. 
We hebben een eigen tekst geschreven op het bestaande lied "Just the way you are - Bruno Mars". We leerden een stukje uit het liedje do-re-mi uit de film The sound of music. We hadden uiteraard ook een stuk klastalent voorbereid en daarbovenop kregen enkele leerlingen nog een belangrijke rol als presentator of presentatrice.
Ook vierden we de jarigen van de maand september op het verjaardagsforum. Proficiat aan alle jarigen!





In de voormiddagen werkten we deze week ons eerste boek van wiskunde af en hebben ons ook voorbereid op de eerste toetsen.

We hadden hier en daar nog een beetje tijd over en hebben dan besloten om eens na te denken over een nieuw project. We schreven allemaal twee ideetjes op, daarna mochten we stemmen op het onderwerp dat ons het meest interesseerde. Na de stemming was het zo ver! Het nieuwe project is.... "Hoe ziet een dag uit het leven van een ridder/jonkvrouw eruit?". Iedereen is heel enthousiast, dat bleek uit de eerste brainstorm die we deden. Probeer de blog zeker in de gaten te houden als je meer wil weten over ons nieuw project!

Donderdag kregen de leerlingen een extra dagje "verlof". Tijd om de batterijen op te laden om er de vrijdag opnieuw tegenaan te gaan.

Op vrijdag was het dan eindelijk zo ver. We traden op met onze band en dat was écht een groot succes! Alle leerlingen van de school kwamen kijken en waren echt heel enthousiast. We kregen enorm veel complimenten. Natuurlijk genoten we zelf met volle teugen.

Na het concert van de Bloei!-band, kwamen de kandidaatleerlingen voor de leerlingenraad zich voorstellen. Daarna kregen we allemaal een stembiljet en mochten we over gaan tot het echte werk. In de loop van komende week zullen de verkozen leerlingen bekend gemaakt worden, Spannend!





Op vrijdagnamiddag sloten we onze week af met een les turnen.





Bekijk zeker de foto's van de voorbije week :) 

Fijn weekend en tot maandag!

BELANGRIJKE DATA
  • 17/10/2019: CLB vaccinaties L5
  • 24/10/2019: uitstap Gravensteen - Gent
  • 25/10/2019: CLB medisch onderzoek L6

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken