Bloei!dag

We begonnen de maandag na de vakantie op een heel speciale manier... namelijk met Bloei!dag. Het feest waar iedereen naar verlangde. In de voormiddag namen we de tijd om te vertellen over onze vakantie. Sommige leerlingen gingen op kamp, anderen op reis en er werd ook heel veel gespeeld in de vakantie. 

Na de vertelkring gingen we het voetpad rond onze school gaan versieren met prachtige bloemen.





Iedereen kreeg een nieuw talent op hun talentenbloem. Voor sommigen onder ons een nieuwe ervaring, voor anderen de allerlaatste keer Bloei!dag. 

Na de middag was het eindelijk zo ver. Er ware vier verschillende workshops voorzien. Bedankt aan alle helpende handen om deze dag te helpen organiseren! Er waren springkastelen.





Er werd gedanst met de mama van Hailey. Iedereen leerde een nieuwe dans, niet zo simpel hoor!


Julie stak een estafette in elkaar waarbij we bloemen moesten verzamelen.


Er werden ook Bloei!kunstwerken geknutseld. 




Dinsdag stond de eerste zwemles op de planning. We werden in drie groepen verdeeld en iedereen oefende verder op z'n eigen tempo.

Tijdens de spellingles gingen we verder met de werkwoorden in de tegenwoordige en verleden tijd en herhaalden we ook het voltooid deelwoord nog eens. Daarnaast gingen we ook aan de slag met meervouden en verkleinwoorden. Opletten dat we het niet door elkaar halen!

In de namiddag splitsten we de klas in twee groepen en wisselden we halverwege eens. De groep bij Dominique bereidde het bezoek aan het woonzorgcentrum voor. Er werden pompons geknutseld en we stelden vragen op om de bewoners te interviewen. Daarna werkten ze het muzisch hoekenwerk af.




Bij Justine leerden we over België. We herhaalden de provincies met hun provinciehoofdplaatsen, we herhaalden de buurlanden en bekeken België van wat dichterbij. We bekeken de regering en we gingen op zoek naar wie onze eerste minister is.

Woensdag gingen de schoolverlaters op bezoek in het MSKA campus Tant. Daar maakten ze kennis met de A-stroom en mochten ze vanalles doen. Ze maakten op voorhand een keuze van 2 richtingen die ze wilden volgen en zo maakte iedereen kennis met zijn/haar interesseveld.






Het vijfde leerjaar bleef bij Justine en rekende met kommagetallen. We leerden hoe we kommagetallen kunnen delen. Om dit wat makkelijker te maken gebruiken we de delingshalter. 

Mathis, Emma en Oraia gingen spelletjes spelen bij de kleuters.



Woensdag was het buitenspeeldag. Zo leuk om enkele sfeerbeelden te krijgen!

De schoolverlaters gingen op donderdagvoormiddag op bezoek in het MSKA campus Groenestraat. Daar kregen ze een rondleiding in de school en maakten ze kennis met de verschillende opties (bakkerij, haarzorg, verzorging,...). 









Het vijfde leerjaar bakte in de voormiddag cake en maakte mooie strandbloemen.













Toen de schoolverlaters 's middags terug op school kwamen moesten ze snel iets eten en zijn we onmiddellijk vertrokken naar het woonzorgcentrum. We verdeelden onze klas in 3 groepen en elke groep kreeg een groep bewoners toegewezen. Ze maakten pomponnen en strandbloemen, interviewden de bewoners en speelden een spelletje bingo. Wat een mooi beeld om iedereen zo te zien genieten!










Op vrijdag begonnen we aan de moederdagcadeautjes. Geen camera's toegestaan dus 😁

In de namiddag genoten we van de eerste drie vlogkringen. Angelo maakte een kookvlog waarin hij ons leerde hoe je tiramisu moet maken. Emma nam ons mee naar het ziekenhuis waar haar papa een nieuw gips kreeg. Pepijn ging op reis naar Turkije en maakte daar een vlog.

Volgende week staat er opnieuw vanalles op de planning. Maandagnamiddag gaan we gaan turnen, dinsdag gaan we in de namiddag naar de auteurslezing en donderdag gaan we naar het gemeentehuis. Vergeet jullie fluohesje niet!

Tot maandag!

foto's Bloei!dag

foto's klas

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken