Ons eindproduct: 'Hoe zag een dag van een soldaat tijdens WOI eruit?'

Vorige week maandag kwam Cyriel, de pepe van Maurice, ons wat meer vertellen over zijn jeugd tijdens WOII. Iedereen was muisstil en zat vol bewondering te kijken en te luisteren naar zijn verhaal. Hij was toen 11 jaar, net zoals ons, en dat maakte het zo boeiend om te luisteren. We leerden bij over rantsoenering, bombardementsvliegtuigen, het leven in de schuilkelders,... Een welgemeende dankjewel voor het fantastische moment!


Tijdens de muzische les bij Dominique maakten we modelvliegtuigjes uit verschillende materialen. Wat een prachtige exemplaren!




Bij Justine werd er verder gewerkt aan een lapbook. Een kaft bestaande uit twee helften. Op elke helft wordt er een samenvatting gemaakt van de twee Wereldoorlogen. Niet zomaar een samenvatting, maar wel een creatieve verwerking ervan. Er werd geknipt, geplakt, gekleurd, getekend en geschreven. Zie hier naar het proces. 



Bij Julie werd er geleerd hoe we kunnen mindmappen om te studeren. Niet zo simpel, maar stap voor stap, kwamen we tot een heel duidelijk overzicht van de leerstof. 

We luisterden naar de idolenkring van Flore, Mira en Khamza. Flore is grote fan van haar zus Renske, Mira is grote van Bruna Mars en Khamza stelde Bugha de fortnitespeler voor. Goed gedaan!



Er waren ook twee boekenkringen. Norah stelde een boek voor aan de hand van een zelfgemaakte trailer. Zo mooi verfilmd! ZoĆ© stelde haar lievelingsboek voor die ze leerde kennen door de leesjury. 


Tussen het vele werken door, maakten we wat tijd om even te ontspannen met een bewegingstussendoortje. Grappig hoe iedereen geniet van een momentje 'Jantje zegt'. 


Op woensdag gingen Oraia en Pepijn naar het kleuter om nieuwe spelletjes uit te leggen en te begeleiden. Fijn om te zien hoe jong en oud samen aan de slag gaan!


De leerstof van de kommagetallen hebben we herhaald aan de hand van enkele rekenspelltjes. We oefenden de ongelijke verdeling in met materiaal en daarna mochten we nog eens op onze tafels schrijven.












Vorige week vrijdag werden we in de namiddag verwacht in de L!nk. We mochten een workshop striptekenen volgen onder leiding van de striptekenaar die de tekeningen van Vertongen en co maakt. Stap voor stap leerden we een gezicht tekenen. Zien jullie wie het is?






Donderdag gingen we als eindproduct op uitstap naar Zonnebeke. We begonnen onze dag op Tyne Cot cemetry. Daar kregen we enkele opdrachten om in groepjes op te lossen. We gingen op zoek naar het register van de begraafplaats, we bekeken de verschillende soorten grafstenen en gingen op zoek naar de jongste en oudste gesneuvelden. 





Daarna gingen we te voet naar het Passchendaele museum. Daar gingen we aan de hand van een opdrachtenkaart op zoek naar verschillende opdrachten. We roken aan de verschillende gassoorten, we tilden de uitrusting van een soldaat op, we konden zien hoe de loopgraven eruit zagen,... Niet enkele kijken en luisteren dus, maar ook heel erg veel doen! 













We eindigden onze uitstap met een bezoek aan de kerktoren van Zonnebeke. Zo zagen we de veranderingen van het landschap.Hier nog extra foto's van de uitstap. We kregen financiĆ«le steun van de provincie West-Vlaanderen om deze uitstap te laten doorgaan. Bedankt hiervoor. 






We sloten onze week af met een turnles. We verdeelden ons in twee groepen en wisselden halverwege. We basketbalden en dansten erop los. 



Tot dinsdag!

foto's



Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken