Wij hebben fantastisch nieuws!

Hoi lieve primula's!

Maandag werden we getrakteerd op een muzische namiddag voor Norah haar verjaardag. Tilde van verteltheater Wonderling kwam langs op school om ons mee te nemen in de wereld van de kamishibaï. Ze begon de namiddag met een prachtig verhaal over Kip en Ka. Benieuwd naar dit verhaal? Klik dan zeker onderaan op de link van de foto's. Het filmpje staat ertussen.

Nadat we wisten hoe onze namiddag eruit zou zijn, trokken we naar buiten want het was prachtig weer. We deden een oefening waarbij we een vraag konden stellen aan een totempaal. Enkele vragen die aan bod kwamen: "Hoeveel katten zal ik later hebben?", "Zal ik later een kunstenaar worden?", "Wat moet je doen als je bang bent voor een eerste schooldag?",..






Na deze oefeningen gingen we met z'n allen in een kring staan en mochten we elk om de beurt een zin toevoegen aan een verhaal. Ook dit zorgde voor rare verhaalwendingen, want we wisten niet op voorhand wat de andere leerlingen zouden zeggen. 







Toen was het eindelijk tijd om ons eigen verhaal te maken. We maakten groepjes en leerden uit welke delen een verhaal bestaat. We maakten onze eigen vertelprenten en verzonnen er een verhaal bij. Omdat we wat in tijdsnood kwamen, beslisten we om de verhalen verder af te werken later deze week. Bedankt Tilde om ons mee te nemen in deze fantasierijke wereld vol verhalen, waar alles kan en alles mag! 







Dinsdag was het wereld dierendag en mocht iedereen zijn/haar huisdier voorstellen in de huisdierenkring. Er werden leuke verhalen verteld en er werd veel oooh geroepen toen de foto's getoond werden. 










Na de kring was het al tijd om terug richting het zwembad te gaan. We leerden hoe we vlot op onze rug konden zwemmen en in welke situaties je best op je rug zwemt. Velen vonden dit een pak minder lastig dan schoolslag. 

In de namiddag werkten we verder aan de vertelplaten. Om 15u was het dan eindelijk zo ver. De huisdieren mochten naar school komen. We zagen honden, katten, hamsters,... Bedankt om langs te komen!











Woensdag stond opnieuw in teken van zelfstandig werk. Iedereen kreeg de tijd en ruimte om aan z'n eigen planning verder te werken. Er werden kleine groepjes bij Justine geroepen om een extra uitleg te krijgen of om samen enkele zaken verder in te oefenen. 

Donderdag werkten we verder met de geziene leerstof van de week. Het vijfde leerjaar oefende verder op het correct gebruiken van de apostrof. Het zesde leerjaar ging aan de slag met woorden met een bijzondere uitspraak. In de rekenlessen herhaalden we nogmaals omtrek en oppervlakte. We leerden deze week ook wat landmaten zijn en we gingen op zoek waar deze zaken voorkomen. We zochten enkele jobs op waar ares, centiares en hectares gebruikt worden en we bekeken eens hoe we die maten in de herleidingstabel van oppervlakte konden zetten. Het vijfde leerjaar ging op zoek naar getallenpatronen. Wanneer je een getallenrij moet aanvullen kan je verschillende sprongen combineren. We merkten dat de getallen correct lezen niet zo vlot gaat, daar oefen we dus volgende week extra op!

Vrijdag hadden we een eerste groot herhalingshoekenwerk. Er werden voor alle vakken (spelling, taal, rekenen en Frans) verschillende opdrachten voorzien en we mochten zelf kiezen wanneer we aan een bepaalde opdracht werkten. Er werden interviews afgenomen van bekende acteurs en actrices, er werd geoefend op woorden die eindigen op -is of -isch, er kon online geoefend worden, er lagen raadsels en tekenspelletjes klaar,... Kortom, plezier verzekerd! 







Onze week eindigen we graag met fantastisch nieuws. Vorige week stuurden we ons protestdoek in en we kregen deze week een antwoord. We zijn bij de zes winnende scholen en krijgen dus binnenkort een klimaatworkshop op school! We houden iedereen op de hoogte van de datum waarop deze zal doorgaan.


Belangrijke data
  • maandag 10/10: turnles
  • woensdag 12/10: pedagogische studiedag - GEEN school
De mensen die graag aansluiten bij de leesgroep en dit al lieten weten kregen een mailtje met de data waarop deze leesmomenten doorgaan. Graag bevestigen welke dagen jullie wel/niet kunnen komen helpen.
Wie nog wil aansluiten kan dit nog steeds per mail of via de agenda laten weten.

Tot morgen!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken