Week 24 januari

 Plots waren er opnieuw twee weken voorbij zonder dat we het allemaal beseften. Helaas verliep niet alles zonder slag of stoot. 

Toch hebben we alle tijd samen zo goed mogelijk gebruikt en konden we vorige week genieten van een grote talentenshow bij de primula's. Iedereen mocht zijn/haar talent naar voor brengen. De een deed dat helemaal alleen, enkele anderen deden het in groep. Dikke proficiat aan iedereen! Wat een knappe resultaten! Helaas waren enkele kinderen niet aanwezig op school op het moment van de talentenshow en daarom gaan we de laatste talenten deze week aan bod laten komen.













Afgelopen week leerden we opnieuw heel wat bij. Zo leerde het vijfde leerjaar de tabel van de oppervlaktematen kennen. We gingen hiervoor aan de slag met het verhaal van de autostrade en de wegpolitie. Benieuwd naar wat hiermee bedoeld wordt? Vraag het zeker thuis eens na, ik ben er zeker van dat iedereen ondertussen weet dat je niet onnodig links mag rijden op de autostrade ;-)

Natuurlijk leerden we meer dan enkel dit. Zo gingen we ook terug aan de slag met breuken optellen en aftrekken. We leerden dat we eerst op zoek moesten gaan naar het kleinste gemeenschappelijke veelvoud en dat we daarna pas echt konden beginnen rekenen. We herhaalden de leerstof van de cirkel. en leerden vlot een passer hanteren.

Tijdens de namiddagen gingen we vooral met het luikje 'muziek' aan de slag. Via een website konden we ons eigen beatbox deuntje in elkaar steken. Benieuwd naar de deuntjes? Klik dan zeker op de link van de DJ die jij wil horen! 

Eens de beats gemaakt waren, probeerde iedereen er een tekst op te maken. Toen bleek dat dat helemaal niet zo makkelijk was. Toch waren er fantastische resultaten. Wat een prachtig moment toen alles gepresenteerd werd! 














Deze week werd er ook een nieuw project gekozen. Vanaf maandag gaan we aan de slag met het project ' schoenen en mode'. Wie thuis materiaal heeft liggen die hierbij past, mag dit vanaf maandag meebrengen. Zo kunnen we de klas volledig aankleden. 

Tot morgen!

BELANGRIJKE DATA:
  • Maandag 31/01: verjaardagsforum
  • Dinsdag 01/02: zwemmen (vergeet je duikbril niet!)
  • Woensdag 02/02: pedagogische studiedag
  • Donderdag 03/02: toets spelling thema 5

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken