De laatste week van dit schooljaar

 Wat ging het afgelopen schooljaar toch weer snel voorbij. Het was een schooljaar dat bestond uit verlengde vakanties, quarantaines, een gesloten school, maar gelukkig ook uit superleuke en fijne momenten! Ben je benieuwd naar wat we de afgelopen week uitgespookt hebben? Lees dan snel verder!

Maandag 21 juni

Alle leerlingen mochten hun fiets meebrengen. Het fietsbehendigheidsparcours werd door de gemeente geleverd en daar wilden wij wel mee aan de slag gaan. Helaas zat het weer niet echt mee. Gelukkig mochten we alle fietsen binnen in de zaal zetten.

Elke dag van de week was er een ander groepje leerlingen die een miniprojectje uitgewerkt had. Vandaag waren er twee groepjes aan de beurt, die beiden werkten rond beroemdheden/beroemd zijn/beroemd worden... Deze groepjes vonden dat een samenwerking tussen hen nodig was, want hun projectje liep in elkaar over. Om te beginnen mocht iedereen die het wou zich verkleden in zijn/haar idool.

Warre, Meike, Amy en Owen hadden een zangwedstrijd voorzien. Alle primula's die zin hadden, konden deelnemen aan 'The voice van Bloei!'. 

Dit waren de deelnemers:

  1. Rolande, Elke, Justine
  2. Floor en Renske
  3. Shannon
  4. Lentel
De eerste ronde waren de Blind Auditions. Hierbij zong ieder groepje een zelfgekozen nummer. Wanneer de jury zich omdraaide was je door naar de volgende ronde. Daarna was er nog een finale voorzien. De winnende groep kreeg een cheque als cadeau.

Daarna hadden we het groepje van Floor, Jasmina en Falco. Zij hadden het lumineuze idee om te proberen om wereldrecords te verbreken. Wij namen het steeds op tegen een andere klasgenoot. Iedereen startte met het record "Zoveel mogelijk m&m's sorteren per kleur met een koffielepel". Geloof mij, helemaal niet zo simpel hoor! Caitlin was de krak in dit vak en won het hele gebeuren met maar liefst 18 m&m's in 30 seconden! Proficiat, Caitlin! 

Het tweede record waarmee we aan de slag gingen was "Een toren maken van zoveel mogelijk blokjes en je mag maar één hand gebruiken". Ook dit leverde hilarische taferelen op. Opnieuw was Caitlin de beste van ons allemaal. Zij bouwde een toren in 30 seconden van 17 blokjes hoog, proficiat!

Dinsdag 22 juni

Op dinsdag stond er een heel belangrijk en spannends op de planning... De rapporten werden uitgedeeld en er waren kindcontacten. Iedereen kreeg zijn rapportje, mocht het grondig doornemen en kwam daarna op gesprek bij mij. We bespraken het rapport, leerlingen konden vragen stellen bij zaken die ze niet begrepen of waar ze niet akkoord mee gingen, maar er was ook ruimte om een gewoon een gesprekje te voeren. 

Ook vandaag waren de weergoden niet goedgezind en konden we niet oefenen op het fietsparcours :'( 
Vandaag kregen ze nog heel wat nieuwe zaken te horen van Dokter Bea. Benieuwd wat ze allemaal bijgeleerd hebben? Vraag het zeker en vast eens aan je zoon of dochter.

In de namiddag hadden Flor, Connor en Siebe een archeologieproject uitgewerkt. Het doel van de namiddag was om zelf een opgraving te gaan uitvoeren. De leerlingen moesten eerst allemaal opdrachten uitvoeren om zo de verschillende stukjes van de kaart te verzamelen. Eens ze alle stukjes verzameld hadden, konden ze op zoek gaan naar de drie op te graven doosjes. De activiteiten werden steeds heel goed uitgelegd en uitgevoerd. Jammer dat het weer het niet toegelaten heet om de uiteindelijke opgravingen te gaan doen. Goed gewerkt jongens, het was een leuke namiddag!






Donderdag 24 juni

Donderdagochtend startte het zesde leerjaar met een fietstochtje. We hadden het parcours van het fietsexamen al eens gewandeld, maar vandaag deden we het nog eens per fiets. We hebben extra gelet op alle gevaarlijke punten. We bekeken de verschillende verkeersborden nog eens extra goed en toen waren we er helemaal klaar voor. Toen we terug op school aankwamen, had het vijfde leerjaar het fietsbehendigheidsparcours al klaargezet op de kleuterspeelplaats. Eindelijk konden we er gebruik van maken. In het begin was het echt zoeken hoe we het parcours konden aanpassen, want natuurlijk stond niet alles meteen op de goede plaats. Zo hadden we bepaalde bochten te klein gemaakt, de heuvels te dicht bij elkaar gelegd,... We hebben het dus verschillende keren aangepast tot het goed aanvoelde voor iedereen. Eens het helemaal in orde was, was het puur genieten van het fietsen in de frisse lucht. 

Meteen na de middag kwam de politie aan op onze school. We hadden het geluk dat er een agent per moto meereed op het fietsparcours en zo ook een oogje in het zeil kon houden. Daarnaast een welgemeende dikke merci aan de helpende handen! Deze mensen stonden verspreid op het parcours en keken hoe de leerlingen het deden. Was iedereen geslaagd voor het fietsexamen? Dat komen we dinsdag pas te weten... Spannend!


In de namiddag had er opnieuw een ander groepje een projectje uitgewerkt. Mauro, Lentel en Caitlin hadden allerlei activiteiten voorzien. De klas werd verdeeld in drie groepen en mochten dan aan de hand van een doorschuifsysteem bij de verschillende "leiders" aan de slag met alle activiteiten. Het zat heel leuk in elkaar, toppie!





En toen was het eindelijk zo ver... eindelijk kon en mocht de sleep in doorgaan. Meteen na school werden de laatste matrassen opgeblazen. Daarna was er nog ruim de tijd om wat spelletjes te spelen. We mochten opnieuw het grasveld tussen de grote speelplaats en het kleuterblok gebruiken en daar hebben we dubbel en dik van geprofiteerd. Wat was het fijn om daar te mogen spelen! We speelden verstoppertje, tikkertje, balspelen,... We eindigden onze activiteiten met "Soft Paintball". In plaats van pijnlijke verfschoten te moeten incasseren, gingen de saboteurs op pad met een waterspuit gevuld met verfwater. Dat leverde echt grappige beelden op! 
Na al dat spelen had iedereen enorme honger. Uiteraard was het eten niet kan-en-klaar en moesten we zelf onze mini pizza's maken. Wat een leuke ervaring! 
Eens al onze buikjes goed gevuld zaten was het tijd om de zaal in orde te gaan brengen. Alle matrassen kregen een plekje in de zaal en plots stond iedereen in pyjama in de refter. De fuif werd zonder af te spreken een echte pyjamaparty! Er werd gedanst en gezongen en daar genoten we allemaal van. Om terug wat tot rust te komen speelden we nog "Weerwolven van Bloeierdam" om de avond af te sluiten. Dikke merci aan Mauro en Warre om zo mooi te vertellen tijdens dit spel. Aan het einde van dit spel was het echt tijd om ons bed op te zoeken want op vrijdag hadden we nog een drukke dag gepland. 


























Vrijdag 25 juni

Goodmorning sunshine! Iedereen ontwaakte heel vroeg en zo hadden we alle tijd om ons klaar te maken en de zaal op te ruimen. We kregen een lekker ontbijtje op school en gingen daarna nog even buiten gaan spelen.

Rond 9u30 kwam de bus ons ophalen om met z'n allen richting Bellewaerde te gaan. Eens we daar aangekomen waren zagen we dat het daar heel druk was. Er werden duidelijke afspraken gemaakt omtrent afspreekpunten, uur van samenkomen,... 
Ik wil iedereen bedanken voor de fantastische dag! We hebben met z'n allen veel gelachen en getierd (op de attracties). Iedereen hield zich aan de gemaakte afspraken en dat zorgde voor een hele leuke sfeer. Op de terugweg waren we toch allemaal wat vermoeider dan verwacht en werd het bij de meesten wel wat rustiger. 
Bij aankomst op school werd iedereen opgehaald en kon iedereen beginnen aan het weekend.
(Sorry, heel weinig foto's. Het was zodanig leuk dat we niet dachten aan foto's nemen)




Maandag 28 juni

De voorlaatste dag van dit schooljaar. We beginnen ons stilletjes aan te realiseren hoe snel dit schooljaar voorbij gevlogen is. We besluiten om de foto's van dit schooljaar eens allemaal samen te bekijken. We halen leuke herinneringen op en beseffen nu pas hoeveel we eigenlijk allemaal gedaan hebben. 

Morgen staat het afscheidsforum op de planning. We leerden een liedje en oefenden dit nog eventjes wat extra in. Er waren allerlei kranen en machines bezig op school en stiekem hielden we toch wat in de gaten wat er allemaal aan het veranderen was. We genoten van een rustig dagje met enkele activiteiten en wat opruimwerken.

Dinsdag 29 juni

De allerlaatste schooldag, aangezien er op woensdag een pedagogische studiedag staat. We werden verrast met drie superleuke springkastelen, een refter vol volksspelen en een dansworkshop gegeven door de mama van een boterbloempje.
Net voor de middag ging het afscheidsforum door. We zongen ons geleerde liedje en toen werden de schoolverlaters verrast. De leerlingen van het vijfde leerjaar hadden per schoolverlater enkele zinnetjes voorzien waarin ze zeiden wat ze precies zullen missen aan hen. Dit zorgde toch voor een kippenvelmomentje. Daarna kregen de schoolverlaters een afscheidscadeautje bestaande uit volgende zaken:
  • Een potlood om altijd scherp te staan.
  • Een magische stift want iedereen verdient wat magie.
  • Een glitterpen om te schitteren.
  • Een smiley om een lach op je gezicht te toveren.
  • Zakdoekjes die je kan gebruiken als je ons mist.
  • Typ-ex want foutjes maken mag.
  • Een confettikanon om van het leven een feestje te maken.
  • Een klasfoto om terug te denken aan je leukste klasgenoten.













In de namiddag werden we getrakteerd op ijsjes en kregen we heel veel lekkere, sappige, koele watermeloen. Iedereen die mee deed aan het fietsexamen werd verrast en kreeg zijn/haar fietsdiploma. 






We speelden nog wat gezelschapsspelen en genoten van de laatste momenten als klasgroep samen op school. Sommige schoolverlaters hadden een t-shirt of pet mee en daar werden alle namen van de klasgenoten opgeschreven. 
Heel veel succes aan alle schoolverlaters!

En dan is het nu tijd om volop te genieten van de vakantie.
Tot snel!

PS: op vraag van de leerlingen maakte ik geen selectie van "de mooiste/beste" foto's, maar staan alle foto's in dit mapje

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken