07.06.2021 - 11.06.2021

 De laatste weken zijn officieel gestart en dat voelden we hoor! Er moeten allerlei zaken afgewerkt worden, de laatste nieuwigheden moeten aangeleerd en ingeoefend worden,... Het was een echte intensieve week! Voldoende rust, beweging en ontspanning zal van groot belang zijn om deze periode vlot te kunnen doorstaan.

De allerlaatste toetsen van dit schooljaar gingen van start. Op maandag leerde het vijfde leerjaar de negenproef uitvoeren. Echt gek hoe je zonder zakrekenmachine kan controleren of je cijferoefening al dan niet juist is. Na dit laatste stukje nieuwe leerstof zijn we intensief beginnen herhalen. Iedereen kreeg de ruimte om vragen te stellen bij de zaken die ze nog niet begrepen.

Daarnaast herhaalden we ook nog enkele spellingsafspraken. We oefenden verder op het vervoegen van werkwoorden in de tegenwoordige en verleden tijd en eindigden de lessen met het voltooid deelwoord.

Tijdens de projectlessen bekeken we wat we al allemaal geleerd hadden over de fiets/wielen/tandwielen/koers/... We kregen een bundeltje om te studeren, wan ook deze leerstof zal volgende week getoetst worden. Alle nodige documenten kan je op classroom terugvinden. Begin tijdig te studeren ;-)

Zoals iedereen onder ons wel weet, vieren we zondag Vaderdag. Natuurlijk konden wij dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We gingen met onze meest creatieve kant aan de slag. Benieuwd wat geometrische vormen/dieren zijn? Kijk en lees dan zeker verder! 
We vinden het belangrijk dat iedereen iets van zichzelf herkent in het werkje dat hij/zij krijgt. Daarom gingen we op zoek naar kenmerken van onze ouders. Eens we wisten wat bij onze mama of papa hoorde probeerden we na te denken welk dier past bij de persoonlijkheid en eigenschappen van onze papa. Deze dieren zochten we online op onder de term "geometrische dieren".  Zie hier enkele voorbeeldjes van wat je dan te zien krijgt.


Het lijkt misschien heel eenvoudig, maar onderschat het niet! Er is heel wat knip en plakwerk aan te pas gekomen. We gingen aan de slag met ijsstokjes en een patroon. We kozen de lijnen die we in ons kunstwerk wilden, hebben deze opgemeten en daarna knipten we de stokjes op juiste naam. Elk stokje kreeg een nummertje zodat we goed wisten waar we deze later aan elkaar moesten lijmen. Eens alles geknipt was, gingen we per twee aan de slag met het lijmpistool. Daarna mochten we een kleur kiezen om ons werkje zelf mee te spuiten. Wat een uitdaging! Helemaal niet zo simpel als het lijkt. Wanneer alles goed vastgelijmd was mochten we kiezen hoe we ons canvasdoek afwerkten. Een welgemeende dikke proficiat aan al mijn toppers, jullie deden het fantastisch! 












Op donderdag was er een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. We kregen allemaal een eclipsbrilletje om naar de zon te kijken. Wat een fantastisch zicht! Precies of er was een hapje genomen uit de zon. 








Tot maandag!

PS: We zijn nog steeds op zoek naar enkele mensen die ons fietsexamen willen helpen begeleiden op donderdag 24 juni in de namiddag. Wie zich geroepen voelt, kan nog steeds iets laten weten per mail of via de agenda. Alvast een welgemeende dankjewel aan iedereen die ons helpt op die dag! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken