Week 01.02.2021 + week 08.02.2021

Week 01.02.2021

Vorige week gingen we met de verschillende vakken aan de slag. 

We herhaalden nogmaals de klokjes en merkten op dat er toch nog behoorlijk wat problemen zijn. Daarom beslisten we om een extra hulplijn in te schakelen. Evelyn van het ondersteuningsteam kwam ons deze week extra versterken en ondersteunen. Een welgemeende dankjewel! 

We voorzagen deze week ook enkele bewegingstussendoortjes. Zo speelden we 'dokter Knobbel' en 'Wie is de moordenaar?'. Zie hier de hilarische beelden dat het kan opleveren.

Tijdens de Franse les gingen de leerlingen van het vijfde leerjaar aan de slag met een spel om de persoonlijke voornaamwoorden te oefenen. Het zesde leerjaar mocht samen met het vijfde een kahootquiz maken. Zo fijn om te mogen genieten van de verschillende aangeboden werkvormen!


De laatste tijd viel het ons op dat we behoorlijk veel moeite hebben met begrijpend lezen. We besloten om hiermee vaker aan de slag te gaan. Wekelijks kiezen we allemaal een artikel uit de krant en zoeken we in het artikel een antwoord op de vragen: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. We worden er elke week een beetje beter in!

Wisten jullie dat we met het lager meedoen aan de kunstweken? Dit is een kunstig project waarbij iedere graad een kunstenaar toegewezen krijgt en met deze stijl zelf aan de slag gaat.
In de projecturen gingen werkten we rond de kunstenaar 'Henri Matisse'. Hij was een heel bekende Franse kunstenaar die bekend stond met de term 'fauvisme'. We leerden dat dit betekende dat hij bekend stond omwille van zijn "wilde" kant. 
Zelf konden we kiezen uit twee verschillende manieren van schilderen. Enkele leerlingen kozen om met de explosie van wild te werken, andere leerlingen kozen om met cut outs te werken. Zie hier onze resultaten, er zitten echte pareltjes tussen!

Op vrijdag voorzag Falco een actualiteitskring. Wat een mooie en duidelijke presentatie! Super!

Foto's

Week 08.02.2021

Wat een leuke verrassing... Wat een prachtig winterlandschap! Nog een laatste duwtje en dan kunnen we allemaal genieten van een deugddoende vakantie.

Deze week probeerden we zoveel mogelijk om de sneeuw te betrekken in onze lessen. Zo gingen we de vlakke figuren oefenen buiten in de sneeuw. We tekenden de verschillende figuren, tekenden de diagonalen, zochten naar snijpunten,... Kortom, het was een fantastische gelegenheid om wat meer naar buiten te gaan om de leerstof onder de knie te krijgen.

Het vijfde leerjaar leerde om de oppervlakte van een ruit te berekenen. Natuurlijk herhaalden we eerst de eigenschappen van de ruit nog eens. Daarna gingen we met een blad aan de slag. Kunnen we van een rechthoek een ruit maken? Zie hier ons probeersel!



Daarna leerden we wat een kijklijn / viseerlijn precies is en hoe deze kunnen tekenen. Heel toevallig, maar het zesde leerjaar had ook enkele oefeningen omtrent kijklijnen. Om de leerstof helemaal onder de knie te krijgen, legde het vijfde leerjaar deze leerstof nog eens uit aan de leerlingen van het zesde. Goed gedaan!

Op maandagnamiddag mochten we opnieuw naar de grote sporthal voor een turnles. Deze week voorzagen Flor en Falco een les judo. De les zag er als volgt uit

  • Opwarmingsrondje lopen
  • Opwarmingsrondje bijtrekpas (beide kanten)
  • Opwarmingsrondje lopen
  • Achterwaartse val
  • Voorwaartse val 
  • De kusjes-en knuffelgreep (aangezien de echte namen te moeilijk waren om uit te spreken)


De andere helft van de klas met Dominique een parcours buiten in de sneeuw ging gaan afleggen. Het was ijskoud, maar zoooooo leuk! Geniet van de sfeerbeeldjes.



Deze week hebben we vooral veel herhaling gemaakt. Eigenlijk gingen we niet zo zeer op papier aan de slag, maar wel aan de hand van een quiz. Tijdens de Franse les herhaalden we de woordenschat door middel van een Kahoot-quiz. Tijdens de rekenlessen kreeg iedereen een krijtbordje en mocht je het antwoord op je bordje schrijven en dan in de lucht steken. Het was een echte nek-aan-nekrace! 



Tijdens de projecturen ging iedereen aan de slag met een kunstenaar. Iedereen koos een andere kunstenaar en stelde deze voor aan de hand van een powerpoint of Prezi. Proficiat allemaal! Er waren echt heel mooie eindresultaten!

Deze week voorzag Amber de actualiteitskring. Proficiat, het was dik in orde!

En dan is het nu tijd voor een welverdiende vakantie. Geniet, rust uit, speel... Enjoy!

Foto's

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken