Week 10

De eerste week na de vakantie, een heel intensieve week.
We zaten allemaal nog wat in vakantiestemming toen we op school toekwamen, maar we werden snel wakker geschud toen we aan het echte werk begonnen.

We kregen allemaal 1 minuut de tijd om te vertellen over onze vakantie. Een hele opgave om je avonturen van een week te vertellen in een enkele minuut, maar het lukte ons.
Maandagnamiddag gingen we beeldend aan het werk voor de 11-novemberviering. We maakten wasspelden met daarop een poppie en de tekst 'Laat vrede Bloeien'. Hierbij nodigen we jullie ook allemaal nog eens uit om naar de elf-novemberviering te komen aanstaande maandag aan de kerk van Ledegem. We spreken af om 10.45u, iedereen is welkom.




Dinsdag beleefden we opnieuw een muzische namiddag. We zitten in de laatste week van ons project rond ridders dus gingen we aan de slag met gedichten over ridders. We werden in groepjes verdeeld en moesten een gedicht naar voor brengen op een expressieve manier. In het begin was het heel moeilijk om op onze mimiek én intonatie te letten, maar na even oefenen vonden we onze draai en verliep het steeds beter.





Donderdag startten we de dag met een Engelse kring. We leerden nieuwe woorden en goten ze daarna in een memory. Heel spannend, maar zo leuk!


Vrijdag mochten de jarigen van de afgelopen maand nog ballonnen prikken op het bord. Het werkte de afgelopen tijd niet, dus zochten we een nieuwe oplossing. Nogmaals een dikke proficiat aan de jarigen!





Onze week sloten we af met een turnles waarin we aan de slag gingen met gooien en vangen. We leerden enkele nieuwe technieken, oefenden ze om de les te eindigen met een groot spel.

Via deze weg wil ik jullie, de ouders, er van op de hoogte brengen dat we vanaf vandaag gestart zijn met het planningsdocument. De leerlingen krijgen al hun huiswerk mee voor de komende week op vrijdag. Het is de bedoeling dat ze al hun huiswerk in het weekend inplannen en opschrijven op het planningsdocument. Dit alles tegen de maandagmorgen. Wanneer alles ingepland en opgeschreven is, graag het planningsdocument ondertekenen.

Een fijn weekend en tot dinsdag!

BELANGRIJKE DATA:
  • 11/11: Geen school

Reacties

Populaire posts van deze blog

Avonturenklassen juni 2023

Week 2 van ons project rond het oude Egypte

De laatste twee schoolweken